Koken! Éclairs nl

Door YellowOnline op maandag 1 mei 2017 15:00 - Reacties (6)
Categorie: Cooking, Views: 2.568

Zo, een half jaar stilte. Stoppen met roken was nefast voor mijn productiviteit op dit blog.

Maar goed: voor 't eerst dit jaar dus een post. Omdat ik geen Windows wil zien op deze vrije dag (behalve in Nederland) heb ik voor vrienden hier in Stuttgart éclairs gemaakt.


Lees verder »

A list of qualitative delivery services in Berlin-Neukölln

By YellowOnline on Sunday 4 September 2016 17:58 - Comments (11)
Category: Cooking, Views: 1.672

Because we like to order food on a Sunday evening: a list of qualitative delivery services in Berlin-Neukölln. The full list:

Weil wir gerne Essen bestellen am Sonntagabend: Eine Liste von qualitativen Lieferdienste in Berlin-Neukölln. Die komplette Liste:

Read more »

Koken! Rijstpap nl

Door YellowOnline op maandag 6 juni 2016 22:09 - Reacties (9)
Categorie: Cooking, Views: 2.214

In delen van Nederland beter gekend als rijstebrij. Een klassieker waarvan eigenlijk over de hele wereld variaties te vinden zijn, niet in het minst in Azië ('congee') .

Mijn versie is de Vlaamse versie. Geen idee hoe het recept in Nederland is, maar het verschil met Milchreis hier in Duitsland is in ieder geval redelijk groot. Hoe dan ook: het is een perfect dessert om te maken als men bijna niets in huis heeft.


https://farm8.staticflickr.com/7025/6510011849_b2a45c73b5_b.jpg
In de 16e eeuw at Pieter Bruegel de oudere op deze boerenbruiloft ook al rijstpap...

Lees verder »

Koken! Groentensoep met pasta en balletjes nl

Door YellowOnline op zondag 6 december 2015 13:22 - Reacties (5)
Categorie: Cooking, Views: 2.026

Als het wat meezit post ik volgende week een heel kerstmenu. Dit staat op het programma voor volgende zaterdag: eerst amuse-gueules allerhande; gevolgd door eendenborstfilet met wortel, veldsla, gele courgette, ui, sesamzaadjes en koriander; dan een citroensorbet met schijfjes limoen; een hoofdgerecht van speenvarken met champignonsaus, uienconfituur, verse aardappelkroketten (of pomme duchesse, ben nog onbeslist), een bonte sla en gestoofde peren met bosbessen; afgesloten met zelf gemaakte appelstrudel bij de koffie. De vraag is vooral of ik niet zal vergeten foto's te nemen want het is heel erg veel werk (ik begin vrijdagavond met koken voor eten op zaterdagavond! 't Is dan ook voor 10 man.).

Vandaag het tegendeel: ook winterkost, maar poepsimpel. Of beter: soepsimpel. Groentensoep.


Lees verder »

Koken! Hartige pannenkoeken nl

Door YellowOnline op dinsdag 27 oktober 2015 22:17 - Reacties (24)
Categorie: Cooking, Views: 4.615

Dit had ook "koken met restjes" kunnen zijn. Om hartige pannenkoeken te maken heb je tenslotte niet veel nodig: bloem, eieren, melk, boter en alles wat je er nog bij gooien kan aan groenten en/of vlees. Een goed alternatief voor een omelet 's zondagsmiddags als je geen brood in huis hebt.

Ik moet er op voorhand wel bij zeggen: al mijn vorige recepten waren geschikt voor zelfs de grootste kluns in de keuken, maar dit al iets minder. Niet dat het zo ontzettend moeilijk is - nauwelijks moeilijker dan zoete pannenkoeken bakken. Alleen: de simpelste gerechten zijn vaak de moeilijkste. Wie daar aan twijfelt moet maar eens pizza margherita maken.


Lees verder »