Oost-West: Kerst in Duitsland nl

Door YellowOnline op dinsdag 1 januari 2013 22:53 - Reacties (8)
Categorie: Personal, Views: 3.560

Ah, tien dagen kerst in het midden van Duitsland: veel familie gezien, veel alcohol gezien (ik drink niet) en veel te veel varkensvlees gegeten. Rundvlees is bijna enkel op bestelling te krijgen. Er zit wel vaker een kern van waarheid in stereotypen, maar dat de Duitsers zo afhankelijk zijn van Schweinefleisch wist ik echt niet.


Maar goed, dit is een korte anekdotische post om het nieuwe jaar in te luiden en geen relaas van mijn ervaring met de Duitse keuken de afgelopen dagen.

Gisteren, om de tijd te doden, maakten mijn vriendin en ik rond 22:00 een wandeling op een pad van enkele kilometers dat van Nedersaksen naar Thüringen gaat: het oude wandelpad van West-Duitsland naar Oost-Duitsland.

Rondom ons enkel velden en in de verte hier en daar vuurwerk van enthousiastelingen die al zodanig dronken zijn dat ze niet meer weten wanneer middernacht is. Het enige licht dat we hebben is de maan en dat is voldoende als je op een witte weg loopt te midden van het groen.

Na verloop van tijd komen we aan een bocht waarvan mijn vriendin zich meent te herinneren dat ze hier niet verder mocht lopen of fietsen van haar ouders, omdat de grenspost met Oost-Duitsland zich daar bevindt.

Meer dan twintig jaar na de val van de muur is dat natuurlijk niet het geval meer: ons doel was dan ook om tot de grens te wandelen en dan terug te keren richting het dorp om daar de auto te nemen en ons ergens op een hoogte te parkeren en het vuurwerk in de wijde omgeving te aanschouwen.

Wij dus het bochtje om en na enkele tientallen meters staat er een rood-wit paaltje in de grond. Aha: vermoedelijk de grens tussen de twee bondsstaten en, logischerwijze, de oude staatsgrens tussen de BDR en de DDR. Enkele meters in het veld staat een wit bordje dat kan bevestigen dat we de grens overgestoken zijn. Ik ga naar het bord maar het is te donker om het te lezen. Ik maak wat licht met mijn aansteker en krijg het volgende te zien:

.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........
...........
.............
..............
...............
...............
................
.................
..................
...................
....................

http://tweakers.net/ext/f/vlCugc46ewd5xuSjRu7IaUoF/medium.jpg

Yup, dit is de oude grens. Langzaam op mijn stappen ben ik teruggekeerd naar de weg en hand in hand gingen we terug naar huis, het nieuwe jaar tegemoet.

Gelukkig Nieuwjaar, Tweakers!

YellowOnline & MaudeX
Volledigheidshalve: de foto hier komt van het internet aangezien ik in het donker zonder fototoestel geen foto kon maken. In werkelijkheid stond er ook nog iets bij in de trant van "Bitte bleiben Sie auf der Weg" :)

Volgende: Removing DPM Recovery Points from Inactive Protection 01-'13 Removing DPM Recovery Points from Inactive Protection
Volgende: Tetripz 12-'12 Tetripz

Reacties


Door Tweakers user Damic, dinsdag 1 januari 2013 23:01

OMG Duitse humor, kunnen ze die mijnen niet weg halen? Kost te veel zeker :p

Door Tweakers user YellowOnline, dinsdag 1 januari 2013 23:17

Damic schreef op dinsdag 01 januari 2013 @ 23:01:
OMG Duitse humor, kunnen ze die mijnen niet weg halen? Kost te veel zeker :p
Langs ongeveer de helft van de voormalige grens (dwz. 700km) is een strook van 10 meter van mijnen voorzien. Alles bij elkaar een kleine anderhalf miljoen mijnen! De meeste mijnen zijn opgeruimd, maar er zijn ook veel mijnen door grondbewegingen verschoven en niet teruggevonden.

Door Tweakers user Damic, dinsdag 1 januari 2013 23:19

Als het klik zegt heb je een probleem.

Was mooi zeker zo een wandeling :)

Door Tweakers user Xessive, woensdag 2 januari 2013 07:47

Dan ga je in ieder geval knallend het nieuwe jaar in 8)7

Door Tweakers user chime, donderdag 3 januari 2013 08:18

Door grondbewegingen verschoven ... dat gaat toch geen 10tallen meters zijn ... scan dan gewoon 30 meter af in plaats van de gemarkeerde 10 meter 8)7

Door Tweakers user swartzkip, donderdag 3 januari 2013 11:52

chime schreef op donderdag 03 januari 2013 @ 08:18:
Door grondbewegingen verschoven ... dat gaat toch geen 10tallen meters zijn ... scan dan gewoon 30 meter af in plaats van de gemarkeerde 10 meter 8)7
dan ga je er van uit dat de dienstplichtige in kwestie ze alle 1.5 miljoen exact binnen de lijntjes heeft geplaatst. Waarschijnlijk zijn ze netjes opgeruimd, maar dat weet je met mijnen nooit helemaal zeker.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 3 januari 2013 12:59

vast grappig als je duits spreekt

Door Tweakers user YellowOnline, donderdag 3 januari 2013 13:08

tldr;
Ik stond in een mijnenveld.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.