Out of India nl

Door YellowOnline op zaterdag 22 januari 2011 22:54 - Reacties (15)
Categorie: Travel, Views: 4.124


http://wikitravel.org/upload/shared/3/35/Krishna_butter_ball.jpg

Dit is mijn allerlaatste stukje over India, geschreven op de vlucht van Helsinki naar Brussel en achteraf overgetypt thuis met enige problemen omdat ik na 6 weken QWERTY weer aan AZERTY moet wennen - met AZERTY is wel mijn hele gamma aan leestekens weer terug (oa. de trema die ik niet vond). Morgen volgt nog een epiloog met foto's, video's (eindelijk!) en nog wat informatie hoe het de mensen vergaan is die ik op mijn reis tegengekomen ben.

Maar laat ik in de laatste blogpost terug de draad opnemen bij mijn laatste post, 't is te zeggen de soap rond mij en de reizigsters die ik leerde kennen.

In Chennai bleek ik plots de keuze te moeten maken tussen afreizen naar Kanchipuram waar mijn buurmeisjes zich bevonden en Mamallapuram (na honderd keer kan ik die namen vlekkenloos uitspreken) waar de Duitse A., waarvan ik twee weken geleden in een post al zei dat ze nog een rol zou spelen, zich bevindt.

Gemengde gevoelens: de buurmeisjes kan ik logischerwijze elke dag zien en de Duitse niet; dus liefst ga ik met A. wat drinken zoals we oorspronkelijk twee weken geleden al van plan waren maar toen niet doorging wegens ziekte van harentwege.

Aan de andere kant heb ik intussen zoals bekend J. leren kennen op wie ik dolverliefd ben. Maar verliefd of niet: ik ken mijn eigen gebrek aan zelfdiscipline wanneer hormonen hun werk doen en dat is een situatie die ik liever vermijd. Dat ze me een briefje toestopte met I like you :-) voorspelt zeker niet veel goed - of net veel goeds, afhankelijk hoe je het bekijkt.

Oorspronkelijk zat A. net als de buurmeisjes in Kanchipuram maar omdat ze aan rust toe was gezien haar werksituatie (cf. epiloog morgen) kwam ze liever met mij naar het gezellige kuststadje Mamallapuram alwaar ze een hotelkamer geboekt had voor ons tweeën.

Na twee uur in een overvolle bus die aan zo'n gezapige snelheid over de ECR (East Coast Road) reed dat de koeien ons voorbijslenterden kwam ik aan in Mamallapuram en zag ik A. terug.

Op het eerste zicht is A. niet bijzonder aantrekkelijk: haar achterovergekamd en in een staart, een lelijke bril en een schijnbaar mollig lichaam gewikkeld in een sari. Het stereotype van een secretaresse - wat ze de facto ook is voor haar Indische baas.

We gingen uit eten in een Frans restaurant en dronken de slechtste wijn ooit voor veel te veel geld. Als je ooit naar India gaat: probeer geen Indische wijn, echt waar. Het spul is niet te drinken. Na het diner gingen we naar een heel gezellige bar op een dakterras (Le Yogi) alwaar we tot sluitingsuur nog wat bier dronken. We babbelden over onszelf, over politiek, over werk en over onze liefdes. Dit laatste schetste meteen de siuatie tussen mij en J. waardoor er een drempel ontstond opdat iets tussen A. en mij zou gebeuren.

Bars in India (en Nepal) sluiten ontzettend vroeg. De eigenaars van de bar, een bonkige Française met haar Indische man, nodigden ons evenwel uit voor een kampvuur en wat biertjes op het strand bij volle maan (die volgens mij niet helemaal vol was, maar soit). Rond 3 uur hadden we er genoeg van en gingen we naar ons bed. Samen in één bed en zonder elkaar aan te raken. Ik was trots op mezelf.

's Ochtends stonden we op om een hele dag lang de monumenten in Mamallapuram, zoals Krishna's Butterball op bovenstaande foto, te bezoeken. Na uren in de zon te wandelen hadden we wel zin om te zwemmen maar A. had haar zwemkledij niet bij. Hier zo ongeveer ging het allemaal fout. En ik gaf zelf de aanzet: "Meh, we zouden vannacht kunnen skinny-dippen als je nog een dag langer blijft. Ook leuker voor mij om gezelschap te hebben op mijn laatste dag."

A., die haar werkomstandigheden kotsbeu is, ging op mijn uitnodiging in, dus na het avondeten dronken we enkele biertjes tot het laat genoeg was om zeker te zijn dat we in het donker een veilige plek vonden. Rond 22 uur vonden we een verlaten strand alwaar we bij nagenoeg volle maan (maar nog steeds niet helemaal volgens mij) een geweldige zwempartij hadden.

Mijn perceptie van A. veranderde nu wel. Met de haren los en zonder bril zag ze er meteen veel appetijtelijker uit. De grootste verrassing was echter dat ze helemaal niet mollig is maar haar sari haar mollig deed lijken (seksueel onaantrekkelijk zijn is meteen ook het hele idee van een sari) door een slank lichaam met buitenproportioneel grote borsten - ze vertelde dat ze BHs speciaal op maat moest bestellen omdat je de combinatie van haar borstomtrek met een D/E cup niet zomaar vindt.

De combinatie van eenzaamheid na het afscheid met J. en de onzekerheid over onze toekomst; de gedachte dat J. op dat ogenblik samen was met haar (binnenkort ex-?) vriend; en tenslotte het oerinstinct opgewekt door een niet te negeren koppel borsten... het was te sterk. Toen we vol zand samen onder de douche kropen in onze hotelkamer ging alles vanzelf. We belanden opnieuw in bed, net zoals de nacht er voor, maar deze keer, zoals je kan raden, veel minder onschuldig.

Neen, ik ben er niet trots op dat ik mijn prille liefde al bedrogen heb; al vind ik gezien de omstandigheden bedrog een moeilijke term - er is immers nog geen officiele relatie. Bovendien kwam bij A. en mij geen liefde te pas: het was gewoon lust - of goesting, zoals we in België zeggen.

Spijt heb ik niet. Het was heel erg leuk en ik heb altijd al het motto gehuldigd dat men beter spijt kan hebben van wat men deed dat spijt van wat men niet deed.

Schuld was daarentegen wel mijn deel toen ik wakker werd. In den beginne nog knagend, maar toen ik tot de vaststelling kwam dat er iets misgegaan was met het herboeken van mijn vlucht en dat ik dus geen vlucht had om dewelfde dag nog in Delhi te geraken vanwaar de volgende ochtend mijn vlucht huiswaarts vertrok kwam ik in een negatieve spiraal terecht.

Plots realiseerde ik me twee dingen:
1) Op korte termijn dat ik geen vlucht heb 's avonds naar Delhi en dat elle landroutes langer duren dan ik tijd heb om het vliegtuig te halen. Zelfs een privétaxi charteren zou de meer dan 2000 kilometer niet op tijd kunnen overbruggen - en dan denk ik nog niet eens aan de kost die dat zou meebrengen. Kortom, ik heb een Groot Probleem met betrekking tot mijn terugvlucht naar huis.
2) Op lange termijn dat ik stapel ben op J. en dat ik met dit avontuurtje onze relatie in gevaar gebracht heb. Ook al omdat ik weet dat ik vroeg of laat alles ga opbiechten en waarschijnlijk eerder vroeg dan laat.

De komende uren ben ik een man op de rand van een zenuwinzinking. A. belsuit de rest van de dag bij me te blijven - ze ging eigenlijk 's ochtends weggaan - omdat ze me in deze staat niet alleen wil laten. Wanneer ik uiteindelijk een ticket van Chennai naar Delhi vind ben ik stukken kalmer en na nog enkele knuffels vertrekt A. definitief.

Zelf blijf ik echter verteerd door schuldgevoelens en stuur ik een lange mail naar J. waarin ik alles opbiecht; min of meer hetzelfde als wat ik in deze blogpost schreef maar met wat meer drama - ik ben tenslotte het mannelijke equivalent van een dramaqueen in deze dingen (een dramaking?).

Omstreeks 17 uur neem ik de taxi naar de luchthaven. De bus is veel goedkoper (Rs. 70 vs. Rs. 1000) maar ik ben niet in de stemming voor een overvolle bus. Bovendien kan ik roken in de taxi. En ik heb veel nicotine nodig momenteel.

Mijmerend over hoe het nu verder moet tussen J. en mij en hoe ze zal reageren op mijn mail rijdt de taxichauffeur me twee uur lang langs de ECR, met als enige onderbreking een manouvre om twee wagens te ontwijken die de weg versperren. De wagens blijken frontaal op elkaar ingereden te zijn. Langs de kant ligt een oude grijsaard te kermen terwijl een groepje zich over hem ontfermt. Verderop ligt een lichaam waarvan het hoofd bedekt is met een linnen doek. Rond de wrakken liggen plassen bloed en nog een lichaam, ditmaal bedekt met een geel laken en op sommige plekken donkerrood gekleurd. Mijn chauffeur is zichtbaar aangedaan door het tafereel maar omdat ik zie dat ik niets nuttigs kan doen - niet voor de jammerende man waar men al mee bezig is en nog veel minder voor de twee anderen waar duidelijk geen hulp meer voor kan baten - gebaar ik hem verder te rijden. Na zes weken India wordt een mens wat afgestompt voor menselijk lijden. Het is dat of er zelf aan ten onder gaan.

In de luchthaven van Chennai check ik in en een uurtje later vlieg ik naar Delhi. Daar aangekomen omstreeks middernacht ontvang ik een geruststellende SMS van J. dat ze mijn beweegredenen begrijpt en dat het geen impact heeft op onze relatie, al hat ze het uiteraard liever anders gezien. Ze is vooral blij dat ik het hele verhaal meteen uit de doeken gedaan heb. Zelf heeft ze onmiddelijk bij thuiskomst de relatie met haar vriend verbroken en is ze tijdelijk ingetrokken bij een vriendin. In een vlaag van tabula rasa heeft zo ook haar ontslag gegeven waardoor ze zich nu bevrijd voelt van de twee dingen waar ze ongelukkig mee was.

Met een geruster hart - niet 100% tot ik haar in werkelijkheid spreek - tracht ik te slapen op de koude luchthavenvloer van Delhi. De politie laar me niet meer buiten omwille van de belachelijke veiligheidsmaatregelen waardoor ik geen hotel meer kan opzoeken. In de veiligheidszone van de luchthaven zelf is een hotel maar ik kan daar niet binnen zoalng mijn bagage niet ingechecked is - en dat gaat niet voor 7:50 in de ochtend.

Als ik één ding geleerd heb - behalve dat ik dringend voor een job in International Affairs moet solliciteren - in India is het wel overal slapen. op elk vervoersmiddel, in elke omstandigheid, ongeacht het ongedierte rondom mij. De luchthaven zou dus geen probleem mogen zijn, maar ik doe geen oog dicht omdat ik blijf piekeren over hetgeen gebeurd is. Achteraf gezien een voordeel: wanneer ik uiteindelijk om 10:40 vertrek naar Helsinki slaap ik het grootste deel van de vlucht, al is het maar halfslaap.

In Helsinki is het -5°C. Op zich valt dat mee maar voor iemand die al enkele weken bij temperaturen ruim boven de 30°C vertoefde is het toch een schok, temeer omdat het uit- en instappen rechtstreeks op de tarmac gebeurt. Gelukkig is Helsinki Vandaa een aangename luchthaven. Ik overweeg even de sauna te gebruiken die ik op de heenweg moest missen wegens renovatiewerken, maar gezien de grote kost en de kleine beschikbare tijd laat ik het maar voor wat het us.

Om 16:40 lokale tijd worden de vleugels van het vliegtuig ontdooit zodat ik kan beginnen aan de laatste etappe van mijn reis. Voor het eerst in mijn leven kom ik in een sneeuwstorm terecht met bijhorende hevige turbulentie en zichtbaarheid nul. Wanneer we op 10 000 geklommen zijn, hoog boven de wolken, is de zichtbaarheid echter perfect en is er een constante oranje-geel-roze zonsondergang te zien aan het einder die zichtbaar blijft tot nagenoeg in Brussel.

Wanneer ik dit typ heb ik al stevige maaltijd achter de kiezen: recht van de lichthaven ging ik naar een restaurant om mijn favoriete boerenkost te eten, namelijk spinaziestoemp - spinaziestamppot voor de Nederlanders - met boerenworst, voorzien van een lekkere bruine Westmalle. Hier keek ik al weken naar uit - ik kan geen rijst en curry meer zien de komende drie maanden.

Zometeen bel ik met J. en weet ik meer over wat de toekomst brengt(*); of toch ten dele. Daarna hang ik nog even op T.net rond en op mijn blog. Na een welverdiende rust kan ik morgen mijn epiloog schrijven, meteen het definitieve einde van de reeks over India. Sowieso bij deze al mijn allerlaatste...

Namaste!

YellowOnline
Brussels, Belgium
22/01/2011

(*) Eigenlijk al gedaan op het moment van overtypen maar ik moet morgen nog wat te vertellen hebben.

Volgende: Epiloog - de vids, de pics en meer... 01-'11 Epiloog - de vids, de pics en meer...
Volgende: Yellow vs. Indian Government, Part II 01-'11 Yellow vs. Indian Government, Part II

Reacties


Door Tweakers user abaart, zaterdag 22 januari 2011 23:59

Leuk om te lezen!

Door Tweakers user julian19haas, zondag 23 januari 2011 00:07

ik moet zeggen dat ik je india reeks me zeer geboeid heeft ! ;)

Door Tweakers user dragon4ce, zondag 23 januari 2011 00:12

ik volg je blog sinds het begin, en hij blijft ontzettend leuk, je hele reis door india met de diverse problemen en relaties. Ik zal aan mn leraar nederlands vragen of ik dit niet voor literatuur mag lezen :+

Succes met J!


Door Tweakers user Roytoch, zondag 23 januari 2011 00:24

Je zegt iets over 'dringend een job in international affairs'. Is je idee van werk nu anders? Je was/bent programmeur toch, ga je nu iets anders zoeken, of ga je weer terug aan het werk?

Door Tweakers user YellowOnline, zondag 23 januari 2011 00:31

roy.ahuis schreef op zondag 23 januari 2011 @ 00:24:
Je zegt iets over 'dringend een job in international affairs'. Is je idee van werk nu anders? Je was/bent programmeur toch, ga je nu iets anders zoeken, of ga je weer terug aan het werk?
Dat was een grapje ivm. m'n internationale relatie(s) - een woordspeling ;)

Ik ben overigens geen programmeur maar (ten dele) een scripter - tot op zekere hoogte hetzelfde maar echte programmeurs zijn het daar vast niet mee eens. Op T.net zitten we om dezelfde reden in WOS (Batch/PoSh) of NOS (Bash/Perl) en niet in PRG - tot mijn spijt, want PoSh is door het OO-zijn nauw verwant aan het hele .NET gebeuren.

Goh, dit is de eerste keer in meer dan zes weken dat ik over computers lul :+

[Reactie gewijzigd op zondag 23 januari 2011 00:54]


Door Tweakers user Styxxy, zondag 23 januari 2011 00:36

Van die sneeuwstorm ben ik getuigen! Allesinds, meer naar het noorden (ik leef / studeer voor enkele maanden in Finland). :)

Ik kijk al uit naar het finalestuk van deze blog-reeks over India! Je bent een goede en aangename schrijver (waar ik als mede-Belg trots (of toch bijna :P) op kan zijn).

Door Tweakers user DarkKnight, zondag 23 januari 2011 00:39

Nou, het was zeker interessant om je verslag van je India(/Nepal) reis te lezen. Het moet een zeer indrukwekkende tocht geweest zijn. Alleen weet ik ook direct dat ik daar nooit naar toe zal gaan. In ieder geval toch niet zo :).
Maar dank voor het schrijven van de blogposts, chapeau!

En succes met J natuurlijk!

Door Tweakers user mvdam, zondag 23 januari 2011 01:18

Mooi stuk weer :). Benieuwd naar je volgende blog, en pak ff een goede nacht rust nog!

Door Tweakers user Airdack, zondag 23 januari 2011 09:34

Misschien moet je een carrière switch overwegen naar schrijver van erotische boekjes ofzo, vrouwen smullen vast van het verhaal zoals je het in het eerst stuk verteld :+

Door Tweakers user Defeated, zondag 23 januari 2011 10:55

Nouja, de boeken van Kluun verschillen niet bijster veel...oke wat meer drama maar gewoon echte gebeurtenissen uit zijn leven + wat extra om het spannender te maken.

Ik heb al je blogs met veel plezier gelezen Yellow!

Door Tweakers user YellowOnline, zondag 23 januari 2011 11:28

Ik kreeg die commentaar ivm. erotische boekjes ook al na eens een gedetailleerde weergave te geven van een orgietje in de Grote Geslachtsvictories-thread (die helaas helemaal niet zo groot is als de Geslachtsblunders- thread). Op den duur ga ik het nog geloven ook :+

Dank allen voor de positieve feedback overigens!

[Reactie gewijzigd op zondag 23 januari 2011 11:28]


Door Tweakers user gerre22, zondag 23 januari 2011 12:40

Hou hem toch ff in uw broek man! :p
Heb de verhalen met plezier gelezen en ik hoop dat alles goedkomt! Heb zelf een relatie gehad met een meisje dat hier op erasmus was, zij was van Ierland en bij mij is het niet goedgekomen omdat we elkaar niet genoeg zagen. Probeer ze toch wel één keer per week of per 2 weken te zien! Mijn huidige vriendin is van Leuven en ik Gruitrode, door school en respectievelijk mijn werk zijn we elkaar ook maar 1 of 2 dagen per week en het is soms toch wat weinig.

Door Tweakers user SeatRider, zondag 23 januari 2011 14:26

Zelf heeft ze onmiddelijk bij thuiskomst de relatie met haar vriend verbroken
Kan het zijn dat ik de blogpost over het hoofd heb gezien waarin gewag werd gemaakt van J haar vriend? Volgens mij lees ik dat hier namelijk voor het eerst :)

Door Tweakers user Defeated, zondag 23 januari 2011 14:30

Dat is later in de comments boven water gekomen.
En er waren nog andere complicaties maar hee het is geen Oprah hier he! ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 23 januari 2011 14:30]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.