Brussels-Berlin: Pics or it didn't happen nl

Door YellowOnline op dinsdag 18 januari 2011 16:43 - Reacties (8)
Categorie: Travel, Views: 4.691


Zo, hier ben ik weer. Waarschuwing voor de gevoelige lezers: deze post heeft een hoog stationsromangehalte.

------------

Mijn bedoeling was eigenlijk om hier een filmpje dat we gemaakt hebben te posten, maar ik krijg onmogelijk 300MB geupload na enkele keren proberen. De PC heeft geen Java en de rechten zijn goed dichtgetimmerd, waardoor ik ook de Advanced Upload van YouTube niet kan gebruiken.

Foto's krijg ik hier om dezelfde reden niet geupload: bij gebrek aan rechten kan ik geen programma a la Irfanview installeren om de afbeeldingen naar een voor Tweakers aanvaardbaar formaat terug te brengen.

Het filmpje zal maar zaterdagavond, wanneer ik terug in Belgenland ben, moeten volgen.

-------------

Zoals in mijn vorige post vermeld heb ik J. leren kennen in Varkala - de manier waarop konden jullie vrij gedetailleerd lezen. Hoe zit het nu een week later?

Wat begon als een one-night stand is uitgelopen in een vakantieliefde en, op ongelofelijk korte tijd, in een plan om er echte iets van te maken. We hebben beiden het gevoel iets als dit nog niet meegemaakt te hebben, al is het zeker niet onze eerste keer dat we met iemand een echte passionele relatie beginnen. Misschien daarom dat het zo goed klikt - 'klikken' doet onrecht aan de realiteit - tussen ons: ik heb met mijn dertig jaar al wat watertjes doorzwommen en zij moet met haar 29 jaar niet voor me onderdoen inzake relationele ervaring. We weten beiden wat we willen in een relatie en wat we niet willen. Door bijna een week lang over de meest uiteenlopende en intieme onderwerpen te babbelen kennen we elkaar beter dan onze beste vrienden ons kennen. Heel erg bizar dit alles; en vooral ontzettend snel.

De voorbije dagen hebben we eerst doorgebracht met lange strandwandelingen en de occasionele duik in Varkala. Op zaterdag zijn we begonnen aan een soort cruise in de Backwaters van Kerala: iets dat we beiden wilden doen maar niet deden omdat we alleen waren. Samen zijn we naar Allepey gegaan om daar omstreeks 11 uur ons schip te monsteren: een 18 meter lange boot in voornamelijk bamboe met slaapkamer en keuken. Om een idee te geven:

http://www.topindiatravel.com/images/inner_images/south-india-69-118/big/Houseboat-in-kerala-backwaters88.jpg

Met deze boot, inclusief een kapitein en een kok, hebben we tot maandagmiddag door de backwaters gevaren. 'We', dat zijn enkel J. en ik (behoudens de crew). Het was fantastisch, magisch en nog een hele hoop andere superlatieven. Bij maanlicht te midden van de jungle, tientallen kilometers van bewoonde wereld, bij temperaturen net onder de 30 graden Celsius 's nachts een joint roken met cannabis die je net zelf geplukt hebt (zeer licht en daarom ideaal); achteraf naaktzwemmen met je geliefde en nog wat dingen die niet voor publicatie vatbaar zijn... . Neen, veel beter dan dit kan een moment niet worden in een mensenleven.

Het enige dat beter kon waren de onvermijdelijke muggen in een tropisch en vochtig gebied. Normaal gezien word ik door die beesten met rust gelaten, maar nu hebben ze me flink te pakken gehad. Aangezien we beiden geen preventief malariamiddel gebruiken om verschillende redenen moeten we alert zijn in het geval we tijdens de komende zes maanden koorts zouden krijgen. Aardige kans dat het malaria is. Intussen ben ik evenwel al zoveel mensen tegengekomen die malaria gehad hebben dat ik er geen schrik voor heb: op drie dagen is het uitgezweet. Erger zou denguekoorts zijn: dat heeft drie weken nodig. Maar daar is tot zover ik weet sowieso geen preventief middel voor beschikbaar. We zaten wel in risicogebied (rijstvelden) dus fingers crossed.

De nacht van maandag op dinsdag hebben we doorgebracht in Fort Kochin. Vandaar heb ik vandaag na een (erg) emotioneel afscheid een vlucht genomen van de westkust naar de oostkust. Mijn teller voor de laatste 4 maand komt zo op 39 000 kilometer vliegen te staan. Een heen-en-terugje Berlijn er bij en ik ben de wereld rond :+ Nu zit ik in Chennai, het vroegere Madras. Het is hier even warm als in Kerala, dwz. tussen de 30 en de 34 graden Celsius, maar met een luchtvochtigheid als een Zweedse sauna waarin men net met het lollye-ritueel (of hoe je dat ook schrijft) bezig is. Doe er 5 miljoen mensen en een luchtvervuiling van jewelste bij en je kan je een beeld vormen hoe het hier is: verstikkend. Eigenlijk wou ik doorreizen naar tenzij Kanchipuram waar de andere Duitse zich bevindt (hoewel mijn enthousiasme daarvoor miniem is geworden), tenzij richting Pondicherry waar mijn buurmeisjes zich bevinden. Maar ik heb een redelijk ernstig probleem!

Door mijn visaperikelen om binnen de twee maanden van Nepal terug India binnen te komen ben ik verplicht me hier te registreren als buitenlander. Binnen de 14 dagen na binnenkomst - dat is ten laatste morgen. Als mijn afspraak met de FRRO (Foreigner Regional Registration Office) om een of andere reden fout loopt heb ik deze keer niet het probleem om India terug binnen te komen maar om India terug buiten te geraken. Spannend, spannend.

Omdat ik in al mijn enthousiasme niet kan zwijgen over J.: hoe gaat het nu verder tussen ons?

Zij gaat terug naar huis op donderdag en ik op zaterdag. We willen elkaar zo snel mogelijk terug zien, dwz. in de maand februari. Omdat we allebei nogal realistisch zijn en alles zeer gedetailleerd besproken hebben: uit het oog, uit het hart, dus we moeten onze relatie onderhouden in vlees en bloed en vermijden dat het de zoveelste Skype-relatie wordt. Na een half jaar kunnen we zien hoe levensvatbaar onze relatie in realiteit is. Als de uitkomst daarvan positief is, dan kunnen we al verder denken. Het treft dat zowel ik wonen in Berlijn zie zitten als zij wonen in Brussel. In Berlijn kan men ITers gebruiken en voor haar domein van interculturele communicatie is zeker plaats bij de EU hier in Brussel. Kortom, we kunnen alle kanten op. Aan haar kant zijn er nog enkele complicaties waar ik niet op in ga omdat er vast enkele moraalridders dan in hun pen kruipen. Het komt er op neer dat vooral zij na thuiskomst enkele levensbepalende beslissingen zal moeten nemen. Als semi-nomadische vrijgezel heb ik daar minder last van. De komende dagen worden aan mijn kant nog een heel zenuwslopende bedoening: het kan allemaal nog fout lopen immers.

Namaste van een nerveuze

YellowOnline

Volgende: Yellow vs. Indian Government, Part II 01-'11 Yellow vs. Indian Government, Part II
Volgende: En toen was er ... een onverwachte gebeurtenis 01-'11 En toen was er ... een onverwachte gebeurtenis

Reacties


Door Tweakers user YoupS, dinsdag 18 januari 2011 17:44

Wauw dat klinkt inderdaad magisch! Ik hoop dat er iets langdurigs uit kan voortbloeien! Heel veel succes en sterkte en veel plezier!

Door Tweakers user Thijs_O, dinsdag 18 januari 2011 18:54

Zij heeft dus nog een partner thuis? :+


Door Tweakers user Barleone, dinsdag 18 januari 2011 22:10

* Barleone alleen laatste stuk leest * d:)b

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 19 januari 2011 08:12

Zou er een website zijn waar de bemanning al hun foto's en films upload van de naaktzwemmers?

Door Tweakers user YellowOnline, woensdag 19 januari 2011 08:34

Thijs_O schreef op dinsdag 18 januari 2011 @ 18:54:
Zij heeft dus nog een partner thuis? :+
Onder andere. En ze woont er mee samen ook. En nog wat complicaties (neen, geen kinderen gelukkig).
Tsurany schreef op woensdag 19 januari 2011 @ 08:12:
Zou er een website zijn waar de bemanning al hun foto's en films upload van de naaktzwemmers?
Wel, we dachten dat ze sliepen maar achteraf hoorden we hen tegen elkaar praten. We zijn wel redelijk zeker dat ze geen fototoestel hebben :+

Terzijde: ik betwijfel dat je naaktfoto's en/of films van mij wil zien :>
Ik zal er later naar moeten kijken - geen geluid hier.

Door Tweakers user Mrlten, woensdag 19 januari 2011 11:00

YellowOnline schreef op woensdag 19 januari 2011 @ 08:34:
[...]
Onder andere. En ze woont er mee samen ook. En nog wat complicaties (neen, geen kinderen gelukkig).
Foei! Tip; laat haar in vervolg nooit meer in dr eentje op vakantie gaan. Wat jou met haar overkomt, kan iemand anders ook met haar overkomen ;)

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 19 januari 2011 15:27

YellowOnline schreef op woensdag 19 januari 2011 @ 08:34:
Terzijde: ik betwijfel dat je naaktfoto's en/of films van mij wil zien :>
Ik niet, vroeg het me gewoon af :+ naaktzwemmen is nou niet iets wat ik doe als er mensen in de buurt zijn eigenlijk :o

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.