Kathmandu, Nepal: shit, in al zijn betekenissen nl

Door YellowOnline op vrijdag 24 december 2010 07:25 - Reacties (4)
Categorie: Travel, Views: 4.439

Het heeft even geduurd, maar hier ben ik terug.

Van hot naar her
De voorbije twee dagen heb ik doorgebracht in een bussen van Varanasi, India naar Kathmandu, Nepal. De route was zeer fotogeniek, oa. met de bekende weg van Pochara naar Kathmandu waarop stukken van de Anapurna te zien zijn.

Het trefwoord is shit, in de zin van shit, het is hier koud, van shit, iedereen rookt het hier, en shit, na bijna twee weken heb ik het zitten.

Jawel, nu ik twee dagen op een bus moest zitten had ik prijs. Dankzij een overdosis Immodium heb ik de rit overleefd, maar wel met twee dagen ononderbroken krampen en geen eten of drinken gedurende twee dagen. Hels, maar ik heb geen extreem genante problemen meegemaakt. Een dag later ben ik min of meer de oude - ben zelfs geschoren - en is mijn maag weer goed gevuld, al is dat met enig protest van die maag voor de plotse overvloed.

Nepal is veel aangenamer dan India: we zijn nauwelijks aangeklampt door verkopers, de infrastructuur is veel beter en er is zelfs een ruime voorraad westers eten. Ik eet zeer graag de lokale keuken in een land dat ik bezoek, maar na twee weken komen de curry's me de oren uit en is een pizza of een (buffel-)hamburger wel welkom. Niet dat ik dit al gegeten heb, aangezien ik pas sinds deze ochtend terug eet, maar ik kijk er al naar uit. O ja, het is kerstavond vanavond. Misschien kalkoen deze avond dan.

Ergens onderweg ben ik een sherpa tegengekomen en heb ik me geinformeerd over een trektocht in de HImalaya. Het voorstel is $50 per persoon voor een trektocht van 5 dagen, all-in - ook het materiaal dat we nodig hebben aangezien wij helemaal geen kleren voor dit klimaat bijhebben. Zelfs geen bergschoenen. Deze prijs lijkt een koopje, en op 4000 meter heb je misschien niet de Everest of de Anapurna beklommen, maar je kan toch zeggen dat je in de Himalaya rondgetrokken hebt. Het is niet uitgesloten dat ik volgende jaar terug kom voor een 6000 meter. En ooit, heel misschien, kan ik een oude droom verwezenlijken en de Everest beklimmen. Maar goed, dat is nu niet aan de orde.

Wel aan de orde: zometeen de Indische ambassade opzoeken om terug in India te geraken. Op 5 januari 2011 heb ik een vlucht van Kathmandu naar Bengalore, terug aansluitend op mijn oospronkelijke pad, maar een multiple entry visa of niet: sinds dit jaar is de wetgeving in India veranderd en mag ik in principe de eerste twee maanden het land niet meer binnen. Een probleem, aangezien ik twee vluchten binnen dat land heb en bovendien terug naar huis moet vanuit Delhi. Ik houd contact met de overigens zeer vriendelijke Belgische ambassade in Delhi, voor het geval ik geen toestemming krijg. In dat geval zal de ambassade een brief voor me schrijven dat de Indische ambassade moet overtuigen. Ik ben benieuwd hoe dit alles gaat verlopen.


Pictures
Ik profiteer van de gelegenheid om nog wat foto's te uploaden. Het zijn er nog steeds niet veel. In Varanasi, zoals ik eerder zei, heb ik er geen genomen omdat mijn gezelschap betere foto's kan nemen; en op de bus de voorbije twee dagen was ik te ziek om van foto's wakker te liggen. Toch enkele illustraties:

Impressie van Hotel Paradise, badkamer
http://tweakers.net/ext/f/3ntLj7AFuKdcMik7fw9OQt97/full.jpg

City Life in Varanasi, vanop de riksja
http://tweakers.net/ext/f/SAoWYDgpC9QvS6uiuOZXR4mu/full.jpg

Ganges, Varanasi
http://tweakers.net/ext/f/zFA4uxtmajoUPYJNuDrHIjnE/full.jpg

Indier met oom, ergens tussen Agra en Varanasi (cf. blogpost)
http://tweakers.net/ext/f/a6zbGX7A7AuinyYeq1Zw7eaA/full.jpg

Het Reisgezelschap - of toch voor een dag
http://tweakers.net/ext/f/LvkMBAzqveN7aS5TPFyqjDGs/full.jpg
v.l.n.r: G. (Israel), T. (Zweden), I. (Zwitserland), H. & H. (Engeland). Ik sta er uiteraard niet op omdat ik de foto nam ;)

----------------

Een Vrolijk Kerstfeest, allen; en tot binnenkort!!

Volgende: A is for ... Annapurna 12-'10 A is for ... Annapurna
Volgende: Rust en contemplatie 12-'10 Rust en contemplatie

Reacties


Door Tweakers user Capacitor, vrijdag 24 december 2010 08:38

Merry Christmas :)
Leuk verhaal weer!

Door Tweakers user 318025, vrijdag 24 december 2010 11:16

Goh volgens mij zuipen die gasten veel zo te zien.

Door Tweakers user barry457, vrijdag 24 december 2010 11:19

Vind het echt geweldig om allemaal te lezen!!
Vrolijk kerstfeest daar en hopen dat het allemaal goed komt om weer India in te komen.

Door Tweakers user THEsmiley, vrijdag 24 december 2010 21:57

Leuke verhalen :) vind ze erg leuk om te lezen!

Ook vanaf deze kant fijne kerstdagen (of in het Iers: Nollaig shona) en een goed vervolg van de trip !

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.