Europa nl

Door YellowOnline op zondag 19 december 2010 09:02 - Reacties (9)
Categorie: Travel, Views: 4.019

Deze morgen werd ik door H. en H. uit mijn bed gebeld. We zijn momenteel een groepje van vijf: H. en H. (UK), T. (SW), ondergetekende (B ) en nog een meisje uit Zwitserland die grappig genoeg bij mij om de hoek in Brussel woont. Ze is aangesloten bij T. nadat haar chauffeur haar heeft proberen kussen. H. en H. zijn zwaar aangepakt door hun chauffeur: blijkbaar vond hun chauffeur dat hij niet genoeg aan hun verdiend heeft en werden ze gisteren een hele dag verweten en emotioneel gechanteerd, genre "door jullie kan mijn familie niet eten met Kerstmis". T. is de enige die er nog min of meer goed vanafgekomen is aangezien hij wel een aangename chauffeur had. Hoe dan ook is iedereen hier in Varanasi op een punt gekomen waarop onze zenuwen twijfelen tussen nog net iets verder buigen of breken.

Deze middag gaan we plannen. T. en het Zwitserse meisje reizen vanaf nu samen en gaan via Mumbai naar Goa. Ik ga verder reizen met H. en H., maar waarheen weten we nog niet. Allemaal willen we sowieso weg uit Noord-India en wat rust. Onze opties zijn momenteel:
1) Nepal (H. en H.'s oorspronkelijke plan)
2) Zuid-India (mijn oorspronkelijke plan)
3) Thailand (fuck it all plan)

H. en H. gaan sowieso vroeg of laat naar 3, en ik ga sowieso vroeg of laat naar 2. De vraag is wat we intussen doen. Het is allemaal aantrekkelijk en haalbaar. Voor de wanneer: ik heb nog een betaalde nacht in dit hotel, de anderen nog drie betaalde nachten. Ik neem er een extra en zij laten er eentje vallen, dus overmorgen zijn we out of north India als het wat meezit.

Ik hoop echt dat het zuiden helemaal anders is dan het noorden. Het is niet fijn wakker te worden, plannen om monument X of Y te bezoeken, en dan meteen er tegenop kijken omwille van de hassle.

Sorry als allemaal nogal negatief overkomt, maar het is echt geen pretje om door het leven te gaan als wandelende portefeuille :)

Volgende: Varanasi 12-'10 Varanasi
Volgende: SQUEAK! 12-'10 SQUEAK!

Reacties


Door Tweakers user wizzkizz, zondag 19 december 2010 10:08

Het klinkt een beetje alsof je in Afrika bent: de wandelende portefeuille :) Toen ik in Afrika was, probeerde ook iedereen een dollartje mee te pikken, liefst zoveel mogelijk.

Zoals een "gids" die, toen we wat aan het rondwandelen waren, naast ons kwam lopen en eigenlijk niet zo veel zei. Maar na een uur wel 5 dollar per persoon vroeg omdat hij ons rond geleid had :P En ruzie met taxichauffeurs om geld etc. Werden veel "lastig gevallen" op straat.

Wat dat betreft waren de Arabische landen waar ik toen geweest ben een stuk vriendelijker. Mensen probeerden je daar wel hoffelijk een poot uit te draaien en vielen je niet lastig op straat.

[Reactie gewijzigd op zondag 19 december 2010 10:10]


Door Tweakers user Spetsnaz, zondag 19 december 2010 12:52

Ik hoop echt dat het zuiden helemaal anders is dan het noorden. Het is niet fijn wakker te worden, plannen om monument X of Y te bezoeken, en dan meteen er tegenop kijken omwille van de hassle.
Over het algemeen is het noorden overal op de wereld beter/beschaafder dan het zuiden.

Door Tweakers user mvdam, zondag 19 december 2010 12:56

Het verhaal met de gids doet wel een beetje denken aan Egypte, waar je door een bouwwerk loopt, een guard opstaat om je wat te laten zien (lees: wijst naar ramses op een muur en zegt: ramses) en verwacht daarvoor dan 5 pond (bijna een euro). Zo leer je vanzelf om die mensen te negeren.

Voordat jullie allemaal uit elkaar gaan verwachten we nog wel mooie foto's van iedereen en je belevenissen natuurlijk :D

Door Tweakers user YoupS, zondag 19 december 2010 13:27

Hehehe wat een mooie reacties allemaal over het poot uitdraaien. ben ook in Egypte geweest, net zoals sub-sahara Afrika. Egypte was toch het irritantst. Zij zijn gewend aan touristen en daardoor zijn ze hondsbrutaal. Tanzania/Kenia was toch wel wat minder erg, hoewel ze ook daar aan je probeerden te verdienen. Het verschil was vooral dat de Egyptenaren gewoon aan je lopen te trekken, spullen in je handen douwen en er dan geld voor eisen, in de weg gaan staan, dat soort praktijken.
In Azie is het over het algemeen toch wat minder erg denk ik. Tenminste, in Indonesië vond ik het allemaal ontzettend meevallen! Ook Sri Lanka was niet zo erg (ook een tip voor YellowOnline! Als je toch in Zuid India aankomt, misschien de boot nemen? Sri Lanka is mooi! Bovendien ook nog redelijk veilig op t moment, nu de Tamil Tijgers militair uitgespeeld zijn). Anyway, interessante verhalen heb je, blijf doortypen :).

[Reactie gewijzigd op zondag 19 december 2010 13:27]


Door Tweakers user 318025, zondag 19 december 2010 14:08

Laat me raden backpackers? :9~ Volgens mij zijn dit soort toeristen niet echt gul en gaan ze ook nog af liggen dingen in hotels omdat ze te lui zijn om een goed hotel via www.agoda.nl te boeken.

Maar goed beste is op internet wat research doen, bijvoorbeeld tripadvisor, ik heb in Chiang Mai Thailand een goed reisbureau gevonden voor in die streek.

Ben zelf trouwens in China en Thailand geweest en heb nooit echt last gehad van wat je beschrijft in die landen, maja ben dan ook geen backpacker ik verblijf gewoon in 4 sterren hotels }> en heb een grote koffer op wieltjes.

[Reactie gewijzigd op zondag 19 december 2010 14:11]


Door Tweakers user Lothlorien67, zondag 19 december 2010 17:16

hmmm, en jij hebt er nooit last van omdat je wel altijd gul alles en iedereen maar wat geeft?

Misschien achtten de locals het scoren van fooi bij een backpacker gewoon veel hoger dan bij een toerist die in luxehotels verblijft?

Door Tweakers user 318025, zondag 19 december 2010 19:38

Ik ben nooit gul, maar heb echt geen last van mensen zoals omgeschreven door ts, al hoe wel toen ik eerste keer in Bangkok was heb ik wel fooien gegeven maar omdat ik zelf niet veel geld heb doe ik dat niet meer.

Maar goed backpackers die proberen meestal onderste uit kan te halen en dan krijg je die dingen. Ik heb overigens wel donaties gedaan aan boeddhist tempels.

Door Tweakers user woutertje, maandag 20 december 2010 09:42

Hm, zit momenteel in Kaapstad en hier wordt ook erg veel gebedeld alleen trekken ze er hier
ook nog wel een mes bij als er niet zoveel andere mensen in de buurt lopen... Relaxed is anders.
Druk blijven praten met degene die naast je loopt werkt meestal wel aardig.

Door Tweakers user YellowOnline, maandag 20 december 2010 11:21

Ik ben in Afrika geweest en dat is helemaal niet vergelijkbaar met India. Ik ben hier opgetrokken met mensen die al heel Azie bezocht hebben, van China over Vietnam tot Indonesie; en wat ze hier meemaken hebben ze nog nooit gezien,

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.